جهان چوب محب

مفتخریم از سال 1317 با شما هستیم

لوگو شرکت احسانکار
لوگو بیتا

مِسبُن

چوب اشباع مِسبُن چیست؟

از زمان انقلاب صنعتی در کشورهای پیشرفته از چوب های اشباع به دلیل استقامت بالا درساخت ریل های چوبی و تیرهای چراغ برق استفاده می کردند. امروزه از این چوب در ساخت انواع پروژه های فضای باز برای نما، کلبه سازی، عرشه، آلاچیق، پرگولا، کنار استخر و … استفاده می شوند. تفاوت نمونه ی امروزی با قدیمی در عدم سمی بودن مواد تزریقی می باشد و چوب های تولیدی مسبن کاملا سلامت و دوستدار محیط زیست می باشند. دلیل استفاده از چوب های اشباع در سازه های فضای باز استقامت مکانیکی بالای آن برای ساخت سازه ها و عدم نفوذ حشرات و قارچ به داخل بافت این چوب ها می باشد که موجب عدم پوسیدگی چوب و حفظ سلامت چوب تا سالیان دراز می شود.

 

چرا از چوب های اشباع مِسبُن استفاده می کنیم؟

چوب یک ماده ی طبیعی است. چوب فرآوری نشده به مرور زمان به دلیل ایجاد پوسیدگی توسط حشرات از بین میرود، همچنین چوب در معرض فرسودگی توسط انواع قارچ و کپک ، خصوصا در مکان هایی با درصد رطوبت بالا، قرار دارد.
چوب های فرآوری شده ی مسبن این اطمینان را به مصرف کننده ها می دهد که برای مدت طولانی( 4 برابر عمر طبیعی چوب خام) در مقابل انواع عوامل مخرب سالم می مانند.
در پی ساخت و بازسازی اهمیت استفاده از چوب با مقاومت بالا نباید دست کم گرفته شود. در صورت استفاده ی صحیح از محصولات مسبن علاوه بر داشتن چوب سالم در دراز مدت، هزینه ی نگهداری آن ( برخلاف صنایع پیشین) به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.

چوب های اشباع با انواع ترمو قابل مقایسه نیستند اما چون در بازار ایران چوب ترمو سهوا به عنوان چوب فضای باز شناخته شده است، ما مجبوریم این مقایسه را انجام بدهیم. نحوه ی تولید چوب ترمو به صورتی هست که داخل مخازن در نبود اکسیژن تحت حرارت بسیار بالا قرار میگیرند و چوب خاصیت طبیعی خود را از دست می دهد(تقریبا ذغال می گردد). در صورتی که چوب اشباع بعد از فرآیند اشباع سازی همچنان طبیعت زنده بودن خود را حفظ کرده است.

 

 تفاوت چوب اشباع مسبن با ترمو از نظر مقاومت مکانیکی

چوب ترمو به دلیل تغییر در سلولز چوب به چگالی بسیار پایینی می رسد و مقاومت مکانیکی خود را از دست می دهد.( اصطلاحا پوک می شود). بنابراین امکان تحمل وزن سازه را ندارد و بسیار شکننده می باشد. اما چوب اشباع بعد از فرآیند اشباع سازی به دلیل تزریق مواد داخل چوب، به چگالی بالاتری می رسد، در نتیجه امکال ساخت سازه با این چوب وجود دارد و از نظر مکانیکی مقاوم هست.

 
تفاوت چوب اشباع مسبن با ترمو از نظر استحکام

طبق مقالات معتبر، چوب ترمو مناسب فضای داخل و مکان هایی هست که به صورت گاه به گاه در معرض رطوبت قرار می گیرند و در فضاهایی مانند نما، کنار استخر، مناطق مرطوب و … که دائما امکان آب خوردگی وجود دارد، مناسب نیست و چوب ترمو دچار پوسیدگی می شود. اما چوب اشباع با توجه به مواد طبیعی ترزیقی و فرآیند تولید درمقابل مجاورت مستقیم با آب، رطوبت و خاک استحکام زیادی دارد تا حدی که بدون پوسیدگی تا حدود 30 سال دوام می آورد.
مقایسه ی ترمو و اشباع مسبن در مقابل تابش خورشید
اشعه ی UV بر روی هردو نوع چوب تاثیر دارد، اما تاثیر آن با توجه به سبکی و پوک بودن چوب ترمو بیشتر و غیر قابل کنترل است(یا باید سالی 2 بار رنگ شوند)، در صورتی که تاثیر UV روی چوب اشباع به دلیل استحکام بالای بافت چوب و مواد تزریقی داخل آن، کمتر است و اگر حدودا هر 5-6 سال یکبار رنگ شوند، این تاثیر به حدود صفر می رسد و ظاهر چوب مانند روز اول باقی می ماند.

 
تفاوت اشباع مسبن و ترمو از نظر رنگ

سلولز چوب در فرآیند ترموسازی به دلیل حرارت بالا چوب تغییر کرده و به رنگ قهوه ای در می آید.
چوب های اشباع بعد از فرآیند ایمن سازی به دلیل مواد ترزیقی به رنگ سبز مایل به قهوه ای در می آیند، اما ویژگی منحصر به فرد چوب های اشباع که آن را از نمونه های تقلبی آن جدا می کند این است که مواد داخل چوب اشباع مسبن بعد از قرار گرفتن در فضای باز و در مجاورت با آب و آفتاب مستحکم تر شده و کم کم به رنگ عسلی در می آید. البته اگر بعد از نصب چوب ها یک دست رنگ شوند، این تغییر رنگ دیگر مشاهده نمی شود و رنگ چوب ها ثابت می مانند.

تفاوت مِسبُن با چوب پلاست؟

 

چون خیلی از افراد چوب پلاست را به عنوان چوب واقعی می شناسند اما قابل ذکر است که در تولید این نوع کالا درصد قابل توجهی پلاستیک وجود دارد که خواص آن را با چوب طبیعی کاملا متفاوت می کند. بنابراین امکان مقایسه ی این دو نوع متریال وجود ندارد.

 
طریقه ی تولید چوب های مِسبُن؟
 

چوب خام بعد از ابزار، برروی واگن مخزن اشباع قرار می گیرد.بعد از بسته شدن درب مخزن، داخل مخزن با مواد مخصوص اشباع سازی پر می شود.مواد اشباع سازی تحت فشار بسیار زیاد به داخل بافت های چوب تزریق می گردد.بعد از گذشت زمان مشخص، مواد از مخزن خارج می شود و درب مخزن باز می گردد.چوب ها تحت شرایط لازم خشک، صیقلی و بسته بندی می شوند.

 
طریقه ی نصب چوب های مِسبُن؟

 

1_ چوب های زیرسازی با ابعاد 40*20 میلی متر با فاصله 300 الی 400 میلی متر از هم به سیمان، سنگ، آهن و … پیچ یا رولبولت می شوند.
2_ تخته های مِسبُن در کف، برای افزایش مقاومت چوب، حتما باید به صورتی باشد که شیارها به سمت بالا قرار گیرد، اما برای نصب در نمایاروی دیوارامکان استفاده ازسمت بدون شیار هم وجود دارد.
3_ هنگام نصب چوب های مِسبُن روی زیرکار ، ابتدا در عرض چوب (چپ و راست)، 2 سوراخ خزینه ایجاد و سپس پیچ تا هم سطح چوب به داخل هدایت شود.
4_ برای نصب تخته های مِسبُن حتما باید از پیچ مخصوص استفاده شود.
5_ هنگام نصب چوب ها باید به اندازه ی حداقل 3 میلی متر از هم بر روی زیر کار پیچ شوند.

 

شیوه ی نگهداری چوب های مِسبُن؟

 

یکی از مزایای چوب های مِسبُن این است که به نگهداری قابل توجهی نیاز ندارد، تنها نکته ی قابل توجهی که دارد، نصب صحیح این محصول می باشد که حتما باید به صورت صحیح طبق نقشه بالا پیچ شود. این محصول برای عدم پوسیدگی نیازی به رنگ ندارد اما برای حفظ زیبایی ظاهری چوب، پیشنهاد می شود بعد از نصب یک بار بر روی آن رنگ مناسب فضای باز زده شود و نیازی به تجدید رنگ سالانه وجود ندارد مگر بعد از گذشت سالیان زیاد و صرفا برای زدودن گرد و غبار هوا از روی چوب. ( با توجه به تزریق مواد اشباع سازی به داخل بافت چوب، چوب درصد جذب رنگ کمتری دارد و هزینه ی رنگ اقتصادی تر می شود)

 

زمان تولید چوب های مِسبُن

 

چوب های مِسبُن جهت تولید به حدود 14 روز کاری زمان نیاز دارند.گواهینامه دانشگاه تهران مبنی بر عدم پوسیدگی و قارچ گرفتگی چوب های مِسبُنمجموعه ی چوبگَران برای جلب اعتماد مشتری مبنی بر عدم پوسیدگی و قارچ گرفتگی چوب های مِسبُن تاییدیه های لازم طبق استانداردهای بین المللی را از دانشگاه تهران دریافت کرده است که اسکن آن داخل کاتالوگ قابل مشاهده می باشد.لازم به ذکر است که تاییدیه ها براساس نمونه هایی که نماینده ی آزمایشگاه به صورت حضوری و تصادفی از مخزن مجموعه انتخاب کرده، داده شده است.آیا رنگ زدن چوب خام (فرآوری نشده) ایمنی لازم برای عمر طولانی را فراهم میکند:رنگ زدن چوب خام به تنهایی مقاومت لازم برای گریز قارچ و کپک از روی چوب را ایجاد نمیکند. دما و رطوبت با گذشت زمان باعث انبساط و انقباض چوب و ایجاد ترک در رنگ و نفوذ حشرات به داخل چوب می شود. این در حالی است که چوب فرآوری مسبن به گونه ای تولید می شود که امکان نفوذ قارچ و کپک به داخل آن حتی در مناطق با رطوبت بالا وجود ندارد.به بیان دیگر، این محصول آبگریز و قارچ گریز می باشد.چوب های فرآوری شده توسط مجموعه چوبگران دوامی بسیار بالا در مقابل انواع پوسیدگی و حمله حشرات دارند، به طوری که توانسته اند اطمینان گسترده ای را از بازار مصرف جلب کنند.رطوبت به تنهایی موجب از بین رفتن چوب نمی شود بلکه محیط مناسبی را برای رشد قارچ و کپک فراهم می کند، چوب های فرآوری مِسبُن به دلیل داشتن مواد دوستدار محیط زیست در عمق بافت های خود، مانع از ورود هرگونه عامل پوسیدگی به داخل چوب می شود.نکته قابل توجه این است که جهت نگهداری از چوب های فرآوری مِسبُن نیازی به تجدید رنگ سالیانه وجود ندارد.موارد استفاده از چوب های مِسبُنصنعت ساختمان روف گاردنزمین بازی پرگولا و آلاچیق انواع سازه مخصوص فضای باز( فلاورباکس، فرنیچر فضای باز و …) کلبه سازینما چوبیکنار استخر برج های خنک کننده عرشه چوبیو سایر مصارف فضای باز و حتی فضای داخل